Andreea Florea candidează din partea Alianței Dreapta Unită la primărie
Andreea Florea, consilier local din partea USR, s-a lansat în cursa pentru funcția de primar al comunei Feleacu, pe listele Alianței Dreapta Unită. Iată cu ce gânduri intră în această competiție:
Eu am început să mă implic ca voluntar prin comună, nu eram în nici un partid politic. Într-o zi o prietenă m-a chemat cu ea la niște acțiuni locale. Și atunci am descoperit că-mi place și că sentimentul de a face ceva dezinteresat și pentru alții e unul bun. Așa am ajuns să plantez flori (trandafiri si lalele) în spațiile publice din Feleacu alături de alți voluntari. Am făcut acțiuni de curățenie în pădure, am înființat un ONG împreună cu fetele din echipa USR prin care am cumpărat materiale didactice pentru elevii școliilor din Feleacu și Vâlcele, am împărțit ajutoare comunității defavorizate din Vâlcele, fără pungi cu sigle politice.
În politică am intrat pentru că la USR am cunoscut oameni la fel de implicați ca mine și pentru că de unul singur nu poți să faci o schimbare, ai nevoie de o echipă de colegi cu aceleași valori si cu aceeași viziune.
Cei care s-au alăturat echipei USR Feleacu doresc o schimbare în bine, doresc că lucrurile să se miște puțin mai repede, vor ca vocea lor să fie ascultată și să conteze. Pentru că doar noi cei care locuim aici, ne lovim de problemele localității.
Singurul lucru pe care îl putem promite cuiva care vine în echipa noastră este că va avea de lucru în încercarea de a contribui la o administrație publică în beneficiul comunității, bazată pe transparentă decizională și gândită pe termen lung. Criteriile noastre pentru numirea candidaților la consiliul local nu sunt relațiile de prietenie sau interesele personale, ci dorința de implicare și meritele personale.
Noi propunem pentru consiliul local o echipă bine pregătită, formată din IT-iști, manageri, designeri și o psiholoagă, suntem antreprenori sau oameni care provin din mediul privat și nu suntem obișnuiți cu „nu se poate” și „nu ține de noi”. Am fost învățați și nevoiți să căutăm soluții, să fim buni organizatori și să avem o gândire flexibilă.
Noi ne dorim un Feleacu cu o comunitate unită, cu cetățeni mai implicați în deciziile primăriei. Avem multe de recuperat față de alte comune, ne trebuie un plan de atragere de fonduri la buget după modelul Ciugud sau Sâncraiu. Avem chiar potențial turistic local, un cadru natural superb pe care nu-l apreciem destul și nu-l punem în valoare.
Vom continua politica actuală de urbanism pentru a evita să ajungem în situația Floreștiului, dar putem dezvolta într-o zonă diferită de cea rezidențială un parc destinat dezvoltării economice, care ar crea locuri de muncă și ar aduce bani la buget.
Dacă ar trebui să fac o listă cu dorințele mele și cu planul nostru de dezvoltare pe termen lung a Feleacului ar suna cam ca în lista de mai jos. Știu că e ambițioasă și poate parea nerealistă dar noi am fost caracterizați ca fiind niște „visători harnici”.
- Demersuri pentru înființarea unui post de poliție în comună.
- Sprijinirea și încurajarea implicării comunității locale în activități de socializare, decizii administrative și voluntariat (campanii de educație civică și ecologică în comună după modelul comunei Ciugud).
- Readucerea în atenția DRPD Cluj a necesității construcției unui sens giratoriu la intersecția DN1 cu DJ103M și a unei treceri semaforizate de pietoni pe raza satului Vâlcele.
- Identificarea locațiilor unde se pot amenaja insule (rondouri) cu plante perene și arbuști, date pentru amenajare mediului privat și/sau comunității; amenajarea de spații pentru socializare în câteva puncte din localitate cu bănci, coșuri de gunoi, leagăne pentru copii și supraveghere video.
- Crearea unei păduri urbane în zona brazilor de lângă DN1, prin amenajare minimă din materiale sustenabile (cu supraveghere video). Dorim să demarăm acest project în parteneriat cu Ocolul silvic și cu ONG-uri de mediu.
- Zonă de belvedere, sporturi, trasee, târguri, mini afaceri, destinată activităților de weekend pentru zona Metropolitană (Prundărie).
- Fosta grădiniță redată comunității (mutarea bibliotecii la școală) – organizare de dezbatere publică privind utilitatea spațiului.
- Înființarea unei locații destinate depozitarii și colectării de deșeuri vegetale și amplasarea de containere destinate deșeurilor din construcții.
- Amenajarea vechii mori de la primărie. Creearea unui mini muzeu cu scopul de a păstra puțin din spiritul vechi al localității.
- Marketing pentru crearea unei zone cu potențial turistic și a unei platforme de informare pe site-ul primăriei (în colaborare cu mediul privat și pentru susținerea lui).
- Creearea unei baze de date oficiale pe site-ul primăriei cu serviciile și cu produsele locale, ușor accesibilă pentru toti cetățenii care caută sau oferă ceva.
- Rețea de sensuri unice acolo unde lățimea străzilor nu permite circulatia pe două benzi.
- Campanii de sterilizare a animalelor (căței și pisici).
- Transmiterea live a ședințelor Consiliului local, simplu și eficient fără birocrație.
- Demersuri pentru trecerea drumului comunal spre Casele Micești din domeniul public al comunei Feleacu in administrarea Consiliul Județean Cluj.
- Demersuri pentru atragerea de fonduri destinate amenajării de rigole și trotuare pentru DJ103T, strada Televiziunii.
- Soluții pentru atragerea unor companii și dezvoltarea unui parc industrial în zona Tetarm IV. Beneficii: crearea de locuri de muncă și atragerea de fonduri la bugetul local.
- Încurajarea organizării evenimentelor culturale și de recreere cu ajutorul comunității prin autofinanțare, nu din fonduri publice.
- Creșterea nivelului educațional al școlii Ștefan Micle. Sprijinirea și încurajarea practicării de activități sportive și artistice pentru copii. În acest sens dorim să creăm sau să identificăm un spațiu pentru un centru destinat activităților extrașcolare. Scopul este de a avea o școală la fel de atractivă pentru copii și părinți ca și una din Cluj-Napoca.
- Proiectele cu drumurile, canalizarea, alimentarea cu apă se continuă. Dorim să păstrăm aceeași direcție în materie de construcții și urbanism pentru a păstra aspectul de zonă rezidențială verde, fără blocuri.