feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

2024 este un anul investițiilor în școlile comunei Feleacu

2024 este un anul investițiilor în școlile comunei Feleacu, a anunțat primarul Gabriel Costea, care a precizat că în prezent se desfășoara licitația pentru două proiecte majore de modernizare a școlilor din Feleacu, iar în cursul acestui an urmează să înceapă ample lucrări la școlile din Feleacu și Gheorghieni.

„Un prim proiect este cel privind “Cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei” la scoala „Stefan Micle”din Feleacu, la care, saptamana trecuta a fost termenul limita de depunere a ofertelor pentru executia lucrarii. Fondurile pentru acest proiect le-am obtinut prin Ministerul Mediului. In cadrul acestui proiect s-au parcurs toate etapele birocratice, am obtinut inclusiv autorizatia de constructie, iar dupa finalizarea licitatiei, impreuna cu, conducerea scolii, vom hotări perioada in care dam startul lucrarilor.

Lucrarile care se vor efectua la scoala din Feleacu sunt urmatoarele:

  1. Fatada imobilului se reabiliteaza prin montarea unui sistem termo cu 15 cm de polistiren de fațada cu densitate de 18 kg/mc.
  2. Izolarea termică a planșeului inferior cu polistiren extrudat de 10 cm.
  3. Izolarea planșeului superior cu polistiren expandat de 25 cm.
  4. Montarea tâmplăriilor cu geam triplu cu rezistența termică superioară.
  5. Montarea de baterii cu senzor sau cu arc pentru economisirea apei calde menajere.
  6. Montarea unei centrale termice noi cu randament superior, cu reglaj al temperaturii, cu termostate de camera și înlocuirea sistemului de distributie agent termic, precum și a radiatoarelor.
  7. Inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent cu corpuri de iluminat cu led și reabilitarea instalației de iluminat.
  8. Montarea de panouri solare pentru producerea de apa calda menajera (consideram ca se poate acoperi consumul de apa menajera printr-un sistem de 8 panouri solare cu 15 tuburi care pot produce ap.70 mc apa/an)
  9. Montarea de panouri solare fotovoltaice on grid pentru producerea de energie electrica pentru iluminat. Prin montarea unui sistem de 13 panouri fotovoltaice on grid consideram ca se poate asigura un aport de energie regenerabilă de aproximativ 9 kWh/mpan ceea ce reprezintă aproximativ 30% din consumul total de energie.

Cel de-al doilea proiect se refera la “Modernizarea si extinderea scolii din Gheorghieni”, care se afla acum in etapa licitatiei pentru proiectare si executie lucrare. Aceasta lucrare se executa cu fondurile obtinute prin Compania Nationala de Investitii. Termenul de depunere a ofertelor este 01.03.2024.

In cadrul acestui proiect mai avem de parcurs si etapa de proiectare, dupa care putem da startul lucrarilor in urma carora suprafata desfasurata a scolii o sa ajunga la 1079,38 mp. In spatiile nou create o sa avem sali noi de clasa (actuala scoala devenind deja neincapatoare) biblioteca, laborator de informatica, sala de sport, totodata o sa fie dotate cu echipamente si salile existente.

Alt proiect pentru scolile din comuna noastra, care se desfasoara in acest an, cu finantare obtinuta prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 – Educație, este cel prin care scolile din comuna noastra o sa fie dotate CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE.

In urmatoarea perioada demaram etapele birocratice pentru executia unui teren sintetic multifunctional la scoala „Stefan Micle”din Feleacu. Pentru acest proiect o sa depunem cerere de finantare pe fonduri europene prin AFIR.

Ne-am dorit mult sa obtinem aceste fonduri si ma bucur ca am reusit, deoarece implementarea lor aduce un mare plus conditiilor de desfasurare a cursurilor in scolile comunei noastre” a anunțat primarul Gabriel Costea.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *