feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

Mesaj pentru românii care vor să taie porcul în gospodărie. Oleleu: Românii își vor putea sacrifica fără probleme porcii înainte de Crăciun, în propriile gospodării!

Autoritatea Național Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că monitorizează atent evoluția focarelor la nivel național, atât în fermele comerciale, cât și în gospodării. Acolo unde nu sunt probleme, românii își vor putea sacrifica fără probleme porcii înainte de Crăciun, în propriile gospodării.

„Pentru noi este foarte important să nu avem niciun focar, dar în condițiile date în momentul de față, facem eforturi să limităm numărul de focare. Se apropie sărbătorile de iarnă, tradiția noastră este să ne sacrificăm porcul de Crăciun acasă, în bătătură.

Pentru noi, ca servicii sanitar-veterinare la nivel național, avem același interes și aceeași prioritate pentru sănătatea porcinelor din gospodăriile populației și din marile complexe. În cele mai multe zone se vor sacrifica și ne vom bucura împreună de produsele tradiționale cu porc sacrificat în bătătură”, a precizat vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu, pentru AGRO TV.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *