feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

Gabriel Costea a obținut o sumă URIAȘĂ pentru canalizarea din satul Gheorghieni

Lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, a fost publicată și pentru județul Cluj.

Pentru județul Cluj, ministerul va finanța 108 obiective de investiții, în valoare totală de 1.219.900.480,46 lei (mare parte din sumă fiind alocate unor proiecte ale Consiliului Județean Cluj)

Primarul din Feleacu, Gabriel Costea, a obținut o sumă URIAȘĂ pentru canalizarea din satul Gheorghieni – 22.590.496,91 milioane lei (aproximativ 4,5 milioane de euro).

„Este oficial: a fost aprobata finantarea pentru canalizarea satului Gheorghieni. Acest proiect, demarat birocratic inca din anul 2019 prin intocmirea studiilor de fezabilitate, a primit, astazi, intreaga finantare pentru executia lucrarii.

Suma alocata pentru proiectul de canalizare, prin programul Anghel Saligny, in urma cererii depuse de catre Primaria Feleacu, este de 22.590.496,91 milioane lei (aproximativ 4,5 milioane de euro).

Avand in vedere ca cel mai important hop a fost trecut, aici ma refer la obtinerea sursei de finantare, zilele viitoare urmeaza sa fie emisa autorizatia de constructie si demarata licitatia pentru proiectarea si executia lucrarii.

Am dori ca executia acestui proiect sa demareze undeva la inceputul anului viitor. Lungimea retelei este de 19530 m; canal colector Gheorghieni-Borhanci in lungime de 3020 m; 11 statii de pompare a apelor uzate pe traseul rețelelor de canalizare; 11 racorduri electrice la stațiile de pompare și 630 racorduri de canalizare, din care 595 racorduri gravitaționale și 35 racorduri sub presiune (camin racord echipat cu electropompa).

Aceasta finantare vine intr-un moment greu si de incercare pentru comunitatea din aceasta localitate, aici ma refer la problemele cu contaminarea apei si a panzei freatice, dar odata depasita aceasta problema proiectul de canalizare o sa aduca un mare plus in confortul cetatenilor din Gheorghieni.

La finalul acestei postari vreau doar sa mai mentionez ca sumele obtinute in urma cererilor de finantare depuse pentru obiectivele de investitii in acest mandat trec de 6 milioane euro” a anunțat primarul din Feleacu.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *