feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

Obiectiv RATAT pentru primăria din Feleacu: Parcul Industrial Tetarom IV nu se mai face! Tișe și-a dorit parcul, însă la nivel local au fost blocaje

Parcul Industrial Tetarom IV din localitatea Vâlcele, comuna Feleacu, nu se mai face. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, și-a dorit parcul, însă la nivel local au fost blocaje.

Reunit în ședința ordinară de joi, 26 mai 2022, Consiliul Județean Cluj a propus încetarea acordului de parteneriat dintre Judeţul Cluj şi Comuna Feleacu, în vederea realizării Proiectului „Construire Parc Industrial TETAROM IV, extindere conductă gaz şi staţie de reglare, extindere reţea electrică şi staţia de transformare, captare apă, rezervor şi staţie de epurare, realizarea unei hale pentru IMM-uri, Comuna Feleacu, sat Vâlcele, județul Cluj”.

„Nu am reușit finalizarea proiectului. Au fost mai multe probleme, a fost și pandemie doi ani. Continuarea ar presupune cheltuieli mult prea mari, plus cheltuielile pentru alunecările de teren din zonă. Vom folosi parcul așa cum este acum. Dacă vreo firmă privată vrea sa vină la o licitație și să facă ceva acolo, investiții, noi îi așteptăm.

Eram într-un blocaj de doi ani acolo. Din punct de vedere econimico-financiar este o decizie înțeleaptă. Nu puteam merge mai departe doar de dragul de a merge. A fost și opțiunea primăriei Feleacu. Le dăm posibilitatea să-și valorifice terenul. Ei au cerut mai mulți bani după ce am semnat primul contract, iar noi nu puteam da acești bani. Faptul că noi luăm decizia asta, nu înseamnă că este o problemă acolo”, a afirmat Tișe.

Valoarea iniţială a proiectului pentru realizarea Tetarom IV a fost estimată la aproximativ 55 de milioane de lei.

Proiectul de hotărâre pentru încetarea acordului a fost aprobat cu 33 de voturi „pentru”.

Ratarea obiectivului de către primărie este cel puțin ciudată, dat fiind faptul că primarul din Feleacu, Gabriel Costea, este coleg de partid cu președintele Alin Tișe, membru PNL Cluj, după ce în primul mandat a fost ales primar din partea PSD.

Feleacu IV putea aduce numeroși investitori importanți în Feleacu, implicit fonduri suplimentare la bugetul local.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *