feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

Gabriel Costea: Feleacu fără blocuri!

Primarul din Feleacu, Gabriel Costea, a oferit recent cele mai noi informații cu privire la urbanismul comunei Feleacu și a asigurat felecanii că localitatea rămâne fără blocuri.

„Urbanism Feleacu! Ca urmare a ramanerii vacant a postului din cadrul serviciului de urbanism al Primariei Feleacu, am incheiat cu, Consiliul Judetean Cluj o conventie privind emiterea de catre Comisia Judeteana de Urbanism a actelor in domeniul urbanistic.

Aceasta conventie este in vigoare doar pana la ocuparea postului din cadrul serviciului de urbanism al primariei, post care in prezent este scos la concurs, data acestuia fiind 10 iunie 2021.

In baza conventiei, la Consiliul Judetean Cluj se vor depune următoarele solicitări:

  1. cererile pentru eliberarea autorizatiilor de construcție/desființare si pentru emiterea certificatelor de urbanism
  2. cererile pentru emiterea avizelor de oportunitate și aprobarea acestora de către Președintele Consiliului Judetean Cluj in vederea elaborării unor planuri urbanistice zonale
  3. cererile pentru emiterea avizului pentru documentatiile de amenajare a teritoriului și urbanism in vederea supunerii spre aprobarea Consiliului Local Feleacu.

La Primaria Feleacu se vor depune in continuare urmatoarele solicitari:

  1. Documentatiile pentru recepțiile la terminarea lucrarilor
  2. Documentatiile pentru emiterea HCL pentru săpăturile pe domeniul public, necesare branșării la utilitati precum și pentru emiterea avizelor de săpături pe domeniul public.

Din punct de vedere al disciplinei in constructii suntem o comuna care este data ca si exemplu de către specialiștii in urbanism, din județul Cluj. In ultimii 5 ani, am luat o serie de masuri in acest domeniu tocmai pentru a ramane o comuna cu o alta ținuta din punct de vedere urbanistic, fata de toate comunele limitrofe municipiului Cluj-Napoca.

Feleacu fără blocuri!

Chiar dacă in anul 2008 a fost eliberată o autorizatie pentru construirea unui bloc P+8 etaje in comuna Feleacu, iar in anul 2019 Primaria Feleacu a fost actionata in instanta pentru ca am refuzat punerea in practica a acelei autorizații, ne-am aparat in instanta si am castigat.

Nu am dat curs acelei autorizații pentru ca ar fi fost un precedent periculos pentru comuna noastra, ar fi fost punctul de plecare pentru construirea de blocuri in comuna.

Daca rămânem la capitolul instanta de judecată, pot spune ca nu ne permitem și nu o sa îngrădim nimănui un drept legal de a construi, dar au fost și situații cand am ajuns in instanta pt anumite proiecte pe care le-am considerat in afara dispozitiilor legale. Deciziile instantelor de judecată ne-au dat dreptate.

  • In comuna sunt multe clădiri nerecepționate sau lucrari oprite din cauza ca nu au respectat Autorizațiile de construcție emise.
  • S-au dat zeci de amenzi la capitolul urbanism, suma lor fiind de ordinul sutelor de mii de lei.
  • Sunt probabil singurul primar din jurul municipiului Cluj-Napoca care am ieșit in teren la aproape toate recepțiile si am vizitat toate amplasamentele înainte de eliberarea autorizațiilor de construcții

Odata cu aceasta perioada de tranzit (eu sper scurta) pot spune ca in orice situație disciplina in construcții ramane o prioritate pentru mine, așa cum a fost de la începutul mandatului de primar, din anul 2016” a anunțat Gabriel Costea

Loading

1 thought on “Gabriel Costea: Feleacu fără blocuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *