feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

(VIDEO) Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a resfințit biserica monument istoric din localitatea clujeană Micești

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 23 mai 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a resfințit biserica monument istoric din localitatea clujeană Micești, ridicată în urmă cu aproape 230 de ani.

În ultimii ani, lăcașul de cult a trecut prin ample lucrări de renovare și înfrumusețare.

„În cadrul cuvântului de învățătură, Părintele Episcop-vicar Benedict a vorbit despre întoarcerea la Hristos și renunțarea la păcat.

Pentru întreaga activitate administativă și pastorală, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe preotul paroh Aurel Cristea, iar primarului comunei Tureni, Elena Daniela Mănăilă și domnului Mircea Irimie le-a acordat Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”. Totodată, membrii Comitetului și Consiliului Parohial și alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Slujba a fost oficiată în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare prevăzute în reglementările aflate în vigoare” a anunțat Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *