feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

Proiectul privind bugetul local al comunei Feleacu în 2021

Primarul din Feleacu, Gabriel Costea, a prezentat recent proiectul privind bugetul local al comunei Feleacu 2021 și l-a supus dezbaterii publice.

„Începând de astazi, 29.03.2021, proiectul privind bugetul local pentru anul 2021 este afișat pentru dezbatere publica in temeiul art. 7 din Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administrația publica. Proiectul poate fi consultat pe site-ul primariei (www.comunafeleacu.ro) și la sediul primariei. Persoanele care doresc pot sa transmita propuneri și observatii la acest proiect, in scris, pana la data de 12.04.2021, fie pe adresa primariei: Primaria Feleacu, sat Feleacu, nr 131, jud. Cluj, fie la adresa de email: primaria_feleacu@yahoo.com

Dupa aceasta data proiectul o sa fie depus pentru dezbatere si aprobare de către Consiliul Local Feleacu” a anunțat Costea.

Proiect privind bugetul local al comunei Feleacu 2021, în linii mari:

Bugetul pentru anul 2021 este 23.068.944 lei.
Secțiunea funcționare are un buget de 5.515.330 lei.
Bugetul de la secțiunea dezvoltare (investiții) este triplu fata de cel de la funcționare fiind de 17.553.614 lei. Acest buget este compus in mare parte din accesari de fonduri (80% din aceasta suma este din atragerea de fonduri europene și guvernamentale).
Investitiile propuse in bugetul din anul 2021 sunt:
1.Colectarea și epurarea apei uzate menajere in localitatea Feleacu.
2.Infiintare rețea de distributie gaze naturale in localitatea Valcele
3.Asfaltari drumuri – atât din accesările de fonduri europene, cât și prin demararea unu buget multi-anual pentru cele cu finantare locala (o sa revin cu un subiect pe aceasta tema)
4.Reactualizare P.U.G.Feleacu
5.Demarare studiu de fezabilitate pentru construcția unui dispensar in Feleacu, in vederea obținerii finantarii prin CNI sau PNRR
6.Sistem supraveghere video, montare 16 camere IP in comuna Feleacu
7.Studiu de fezabilitate pentru teren minifotbal in localitatea Gheorghieni in vederea obținerii finantarii
8.Studiu de fezabilitate pentru construcția a doua poduri in localitatea Valcele ( in vederea obținerii finantarii)
9.Strategia de dezvoltare a comunei Feleacu 2021-2024
10.Sunt cuprinse sumele de bani pentru prelungirea unor avize la studiul de fezabilitate pentru lucrarea de canalizare din localitatea Gheorghieni ( ulterior depunere documentatie pentru obținere finantare, cel mai probabil prin PNRR).

De asemenea la capitolul funcționare avem cuprinși bani pentru cota de co-finantare pe care o avem stabilită pentru alimentarea cu apa a satelor Valcele; Gheorghieni și Saradis (cod 2019).
Continuam și procesul de digitalizare in cadrul Primariei Feleacu pentru o parte din acest proces avand cuprinși bani la secțiunea funcționare. Tot la capitolul digitalizare ne pregătim și pentru accesarea de fonduri prin PNRR (Programul National de Redresare și Reziliență).
➡️ Despre proiectele pe care le pregătim pentru accesari de fonduri ( cele menționate in aceasta postare dar și altele )o sa revin cu o postare ulterioară.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *