feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

De luni, în Feleacu se închid localurile pentru o durată de minim zece zile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj întrunit astăzi la ora 17.00 a decis în ședința de vineri închiderea localurilor publice în Cluj-Napoca, Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiul Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic, Vad, pentru o durată de zece zile, începând cu ziua de luni, deoarece în aceste localități ne apropiem de o incidență de două cazuri la mia de locuitori.

Activitatea va fi reluată numai dacă incidența va scădea cu 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Decizia de închidere face referire la restaurante, cafenele, cinematografe, teatre și de asemenea vor fi restricționate evenimentele – nunți, botezuri, concerte.

Citiți Hotărârea CJSU

„Având în vedere rata de incidență cumulată pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj, comunicată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și faptul că incidenţa cumulată din ultimele 14 zile în municipiul Cluj-Napoca și alte unități administrativ-teritoriale, respectiv Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad este peste pragul de 1,5/1.000 locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat astăzi Hotărârea nr.46, prin care s-au dispus următoarele măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, începând cu data de 12.10.2020, până la data atingerii unei rate de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori: 

– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul,  a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire,  a activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi. 

Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire,  a activităţii cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

– prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

– nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *