feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

Patru sate din Feleacu vor fi conectate printr-un drum asfaltat de 13 km!

Proiectarea a 13 km din drumul din zona localităților Feleacu, Vâlcele, Gheorghieni și Sărădiș a fost finalizată, a anunțat administrația comunei clujene.

„Anunțul a făcut de primarul Costea: „Vă informez că, etapa de proiectare pentru asfaltarea a încă 13 km drum din comuna noastră a fost finalizată.

Au fost obținute si avizele solicitate în această etapă. Pentru multe drumuri s-a obținut și autorizația de construcție, urmând a se începe procedura de licitație pentru asfaltare, în baza unui buget multianual.

Unele studii de fezabilitate pentru aceste drumuri au fost demarate încă din 2018, iar altele la începutul anului 2019.

La începutul acestui an, la momentul demarării etapei de proiectare, după cum știți, m-am deplasat împreună cu proiectanții, pe majoritatea drumurilor, la discuții cu cei care locuiesc aici.

Cel mai probabil execuția lor o să înceapă în primavară anului viitor, după introducerea conductei de canalizare la Feleacu (acolo unde, încă, nu a fost introdusă) și a conductei de apă în Gheorghieni-Saradis-Vâlcele. În Feleacu, acolo unde conducta de canalizare este deja introdusă sunt șanse ca lucrările de asfaltare să înceapă spre finalul toamnei.

Am promis că, o să postez etapele birocratice care trebuie urmate pentru asfaltarea unui drum, pentru a se vedea de ce durează așa mult, de la demararea unui studiu de fezabilitate și până la începerea propriu-zisă a execuției unui drum, așa că, în zile următoare o să revin cu o postare pe această temă” a anunțat Costea.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *