feleacu.ro

Ştiri şi informaţii din Feleacu

Care este stadiul documentații retrocedări livada Palocsay?

Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, a precizat pe o reţea de socializare „stadiul documentații retrocedări livada Palocsay”.

„Odata cu modificarea limitei administrative și finalizarea demersurilor pentru operarea noii limite dintre comuna noastra și municipiul Cluj-Napoca la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj, am format la nivelul Primariei o comisie cu atributii funciare, condusă de către subsemnatul. Rolul acestei comisii este de a găsi soluții pentru punerile in posesie din zona livezii, zona care a revenit in competenta noastra administrativă dupa modificarea limitelor. 

Astfel, comisia a reanalizat peste 900 de dosare inregistrate pe Legea 18/1991, defalcandu-se validările pe zone toponimice.

A fost făcută si o evidenta cu punerile in posesie care au fost facute de catre Comisia Locala Cluj-Napoca pana la momentul modificării graniței dintre UAT-uri, respectiv pentru zonele Cararele și Stâni.

In momentul de fata se analizează toate dosarele inregistrate pe legea 247/2005 la Primaria Municipiului Cluj-Napoca si nesoluționate timp de 14 ani, pt terenurile cu denumirea toponimica Inate și Tilbucut, in vederea intocmirii anexelor 29 și 10. Totodata analizam documentația necesara pt a incerca restituirea in natura a terenurilor care in prezent se afla in domeniul public. In acest sens urmeaza să se facă o propunere de catre Comisia Locala de Fond Funciar Feleacu către Comisia Județeana de Fond Funciar Cluj pentru trecerea terenurilor din domeniul public al statului in domeniul privat al statului, Comisia Judeteana Cluj urmand să inainteze catre ADS aceasta propunere. După finalizarea acestei proceduri terenurile se vor pune la dispoziția Comisiei Locale Feleacu in vederea restituirii in natura către persoanele îndreptățite.

In zilele de 5.08, 6.08, 7.08, 9.08.2019, între orele 10.00-12.00, iar joi 8.08.2019, între orele 11.00-17.00 se vor analiza dosarele inregistrate la Cluj-Napoca pe Legea 247/2005 și predate in ultimele saptamani de care Comisia Locala de Fond Funciar Cluj către Comisia Locala de Fond Funciar Feleacu, in prezenta persoanelor care au facut cererile. 

Astfel, toti cei care au dosare in lucru,o sa fie sunați in aceasta săptămâna pt a stabili cu aproximație ziua in care pot veni săptămâna viitoare la Primaria Feleacu” a precizat Gabriel Costea.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *